Zatvori
Foto: U međuvremenu - prosvjednici su zapalili glavnu zgradu libijske Vlade...
Poslovni Puls
21/02/2011

Gadafijev sin: Libijom će teći rijeke krvi ako nastavite s prosvjedima!

Stanje u Libiji se dramatično pogoršava, posebice nakon što se jučer putem državne televizije javnosti obratio i sin Moamera Gadafija - Saif al Islam...

Nakon najkrvavijeg vikenda u modernoj libijskoj povijesti tijekom kojeg je ubijeno oko 200 ljudi u sukobima sa snagama sigurnosti, sin libijskog diktatora rekao je da će državom teći rijeke krvi bude li se nastavilo s ustankom.  Opovrgnuo je glasine da je njegov otac napustio Libiju.

HRT:

"Borit ćemo se do posljednjeg metka, nastavi li se nasilje - bit će gore nego u Jugoslaviji", kazao je. Saif al Islam obećao je otvaranje dijaloga o političkim slobodama pa čak i novi ustav. Donijet ćemo nove zakone o slobodi govora, ljudskim pravima, maknut ćemo glupe zabrane, imat ćemo ustav. " Sutra ćemo stvoriti novu Libiju. Možemo se složiti o novoj himni, novoj zastavi, novoj Libiji. Ili se pripremiti na građanski rat", kazao je Saif el Islam. Rekao je da je policija pogriješila u postupanju s prosvjednicima, no da su izvješća u kojima se spominje oko 200 poginulih pretjerana.

Obraćanje javnosti Gadafijevog sina prouzrokovalo je daljnje kompliciranje cijele situacije

U novim sukobima između protuvladinih prosvjednika i snaga sigurnosti u Libiji jučer je ubijeno još najmanje 50 osoba. Neki očevidci tvrde da se jedna vojna postrojba u Bengaziju pobunila i sukobila s pripadnicima garde odane Gadafiju. Voditelj jedinice intenzivne skrbi u glavnoj bolnici u Bengaziju rekao je da su pripadnici postrojbe Gromova u bolnicu dovezli vojnike ranjene u sukobima s Gadafijevom osobnom gardom. Očevidci navode da je na ulice Bengazija, drugog po veličini libijskoga grada, u nedjelju izašlo više desetaka tisuća prosvjednika te da su na njih pucali pripadnici snaga sigurnosti.

Prosvjednici su sinoć zapalili sjedište jedne televizijske i radijske postaje u Tripoliju, a uništene su i neke policijske postaje i uredi revolucionarnih odbora, prenosi France presse pozivajući se na izjave svjedoka koji im se telefonom javio iz glavnog grada Libije. Uništene su prostorije televizije Al-Džamahirija 2 i radija Al- Šababia. Te postaje pokrenuo je 2008. Said Al-Islam, a zatim su nacionalizirane.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram