Zatvori
Foto: Konačni Todorićev cilj je da stekne više od 50 posto Mercatora po cijeni ne višoj od 220 eura za dionicu...
Poslovni Puls
21/02/2011

Agrokor: Želimo samo polovicu Mercatora!

U razgovoru za slovenski Finance, Agrokorov izvršni potpredsjednik za strategiju i tržišta kapitala ističe kako Todorićev koncern ne zanima više od polovice slovenskog trgovačkog lanaca Mercator...

Podsjećamo, prošli tjedan Agrokor je potvrdio kako će pokušati preuzati najveći slovenski maloprodajni trgovački lanac Mercator.

T-Portal:

Konačni Todorićev cilj je, prema pisanju Financea, da stekne više od 50 posto Mercatora po cijeni ne višoj od 220 eura za dionicu. Na taj način bi Agrokor mogao konsolidirati Mercator u svoju bilancu.

Finance iznosi teze da je Agrokor prezadužen i da će iskoristiti imovinu Mercatora za vraćanje vlastitih obveza, što Crnjac odlučno opovrgava." Nije istina da bismo svoje obveze rješavali na račun Mercatora. Mi smo upravo izdali 150 milijuna eura obveznica, a interes za upis je bio čak 700 milijuna eura. To pokazuje da tržište vjeruje da smo dobri", tvrdi Ivan Crnjac, glavni Agrokorov strateg.

Finance se osvrće i na financijsku nedisciplinu Konzuma prema dobavljačima iznoseći svjedočenje anonimnog hrvatskog dobavljača, kojemu Konzum kasni s plaćanjem 60 do 90 dana. Prema saznanjima slovenskih medija, uz Agrokor, za kupnju udjela u Mercatoru zainteresirani su uglavnom privatni investicijski fondovi, uključujući one koji su već poslali ponude prošle godine - Warburg Pincus, Bain Capital i Advent International i nekoliko novih. Nagađa se da su oni spremni platiti manje od Todorića, prenosi T-Portal.

Pročitajte još:

- Todorićevo preuzimanje Mercatora neće biti jednostavan zadatak…

- Zar je moguće da je za rekordnu nelikvidnost kriv samo Ivica Todorić i Agrokor?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram