Zatvori
Foto: Nešto pametno za promjenu...
Poslovni Puls
18/02/2011

Vlada povukla kontroverzni Zakon o vodama koji bi dopustio privatizaciju našeg najvrijednijeg resursa

Vlada je jučer na sjednici donijela odluku da se iz saborske procedure povlači kontroverzni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama...

HRT:

A upravo to su danas opetovano tražili predstavnici civilnog društva, Crkve, sindikata, ekoloških udruga. U uredu Hrvatske biskupske konferencije oštro su kritizirali moguću privatizaciju voda. Upozorili su da su vode, šume, more, rudna bogatstva i zemlja posebno zaštićene Ustavom kao nacionalno javno dobro.

Zato traže da se donese strategija upravljanja općim javnim dobrom neovisno o tome tko je na vlasti, a tko u oporbi. Javna dobra, poručuju, ne smiju biti predmet strančarenja niti se s načela upravljanja javnim dobrom ne smije prijeći na načelo stjecanja dobiti.

Tajnik Komisije Iustitita et Pax HBK Gordan Črpić rekao je kako Hrvatska ima male, ali kvalitetne potencijale koji se nedovoljno koriste. Vjeran Piršić iz udruge Eko-Kvarner upozorio je na pokušaje velikih multinacionalnih korporacija da preuzmu upravljanje nad vodama.

Pročitajte još:

- Vlada Jadranke Kosor rasprodaje najveće hrvatsko bogatstvo (vodu)?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram