Zatvori
Foto: Srednji tečaj za petak iznosi 7,398144 kuna za euro...
Poslovni Puls
18/02/2011

Tržište novca: Nastavljen rast tečaja EUR/USD

Jučerašnji dan na inozemnim deviznim tržištima protekao je jačanjem eura prema američkom dolaru na dnevnoj razini...

Iako su prvi dio dana obilježili deprecijacijski pritisci na euro što je spustilo tečaj EUR/USD prema 1,354 dolara za euro, druga je polovica dana protekla pozitivno za vrijednost jedinstvene europske valute nakon što su objavljeni pokazatelji s američkog tržišta rada i inflacija, prenose RBA analitičari.

Naime, ukupan broj zahtjeva novonezaposlenih Amerikanaca porastao je više nego se previđalo dok su potrošačke cijene ostvarile iznadočekivani rast na mjesečnoj razini. Do kraja dana tečaj EUR/USD je porastao na 1,361 dolara za euro te je tako ostvario rast na dnevnoj razini. Danas ujutro trgovalo se na razinama oko 1,360 dolara za euro.

U četvrtak je nastavljeno stabilno kretanje tečaja EUR/HRK. Stabilnosti je pridonijela uravnotežena ponuda i potražnja za devizama sa strane bankarskog i korporativnog sektora te je dan zatvoren na razinama oko 7,408 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,398144  kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram