Zatvori
Foto: Nezaposlenost skočila zbog socijalnih povlastica?
Poslovni Puls
17/02/2011

Kosor: Nismo skrivali pravu istinu o golemom broju nezaposlenih!

Premijerka Jadranka Kosor danas je konačno komentirala navode o tome da je Vlada namjerno skrivala pravi broj nezaposlenih u siječnju...

"Odbijam insinuacije da je Vlada skrivala brojku nezaposlenih, to bi u najmanju ruku bilo glupo jer ne vidim zašto bi Vlada od skrivanja imala koristi, dapače", rekla je danas Jadranka Kosor.

T-Portal:

Prema njezinim riječima u Zavodu za zapošljavanje smatraju da je drastično povećan broj nezaposlenosti, i to više od 43 posto u odnosu na prošlu godinu, zbog socijalnih povlastica: "Mnogi su se prijavili na Zavod zbog uvjerenja o dječjem doplatku i jer žele sudjelovati u popisu stanovništva. Također, najveći broj ljudi na Zavod je došao iz tvrtki koji se bave turizmom, očito jer nije turistička sezona", rekla je ona.

Kosor je nalavila da će se ministri čiji resori su vezani za gospodarstvo slijedeći tjedan sastati s čelnicima HZZ-a kako bi dodatno proanalizirali podatke.

Zanimljivo objašnjenje visoke nezaposlenosti ponudio je i Petar Čobanković.

Čobanković je rekao da mnogi "nisu niti zainteresirani za ulazak u radni odnos zbog socijalnih prava koje imaju na HZZ-u".

"'Oni se tamo nalaze kako bi mogli ostvariti određena prava, od dječijeg doplatka do osiguranja besplatnog gradskog prijevoza. Radi se o 18-tak prava zbog kojih se neke osobe nalaze na HZZ-u", rekao je Čobanković.

Pročitajte još:

- Na dan kada smo svi pričali o brojci od 335.000 nezaposlenih Kosorica u Dnevniku 3 pričala o komunističkim zločinima…

- GRAF dana: Pad BDP-a tek će sredinom 2011. godine uzrokovati rekordnu nezaposlenost!

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram