Zatvori
Foto: Inicijativa navijača zagrebačkih plavih, "Zajedno za Dinamo", ponovno napada...
Poslovni Puls
16/02/2011

Kada bi se poštivao zakon, Zdravko Mamić i Damir Vrbanović ne bi smjeli obnašati funkcije u Dinamu i HNS-u

Inicijativa navijača zagrebačkih plavih, "Zajedno za Dinamo", ponovno napada...

Ovaj put donose priopćenju u kojem navode kako, po slovu zakona, Zdravko Mamić i Damir Vrbanović ne bi smjeli obnašati funkcije u Dinamu i Hrvatskom nogometnom savezu.

Evo o čemu je riječ.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

S obzirom da se u proteklom tjednu namjerno pokušala skrenuti pažnja javnosti dalje od zakonitosti ustroja i poslovanja NK Dinamo, koristimo ovu priliku kako bi još jednom medijima ukazali na ključne probleme u klubu, ali i u Hrvatskom nogometnom savezu. Naime, Zdravko Mamić, Damir Vrbanović i Srećko Ferenčak zbog kaznenih postupaka koji su protiv njih u tijeku ne bi smjeli obnašati dužnosti ni u HNS-u ni u NK Dinamo. Radi se o pravnim činjenicama iste važnosti i posljedica kao do sad često spominjani zakonski sukob interesa u kojem se nalaze Zdravko i Zoran Mamić. Javnosti i medijima do sad je bila prešućivana, iako se za ostale dužnosnike HNS-a stalno isticala, notorna činjenica da su u ovom trenutku na kaznenim sudovima u Hrvatskoj protiv Zdravka Mamića, Izvršnog dopredsjednika NK Dinamo i člana Izvršnog odbora HNS-a, te Damira Vrbanovića, Glavnog direktora Dinama, člana Komisije za propise HNS-a, Povjerenstva za profesionalne klubove MZOŠ-a i Predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza, u tijeku kazneni postupci za djela za koja se može izreći zatvorska kazna od 3 godine, zbog čega po zakonu, nevezano uz sukob interesa - ionako ne bi smjeli obavljati funkcije niti u NK Dinamo niti u športskim savezima, niti u športu općenito. Isto vrijedi i za Srećka Ferenčaka, člana skupštine NK Dinamo, koji je zbog kaznenog postupka već udaljen sa funkcija u Skijaškom savezu.

Protiv Zdravka Mamića vodi se kazneni postupak pred kaznenim sudom u Varaždinu zbog kaznenog djela prijevare ("torbarenja" dionicama), a za Damira Vrbanovića i Srećka Ferenčaka zbog gospodarskih kaznenih djela. Te osobe po Zakonu o športu čl. 13 i 27, kao i čl. 82. Statuta HNS-a, ne smiju obavljati stručne poslove u športu i sudjelovati u radu skupština ili tijela upravljanja i NK Dinamo i HNS-a. Zdravko Mamić sudjeluje u radu i donošenju odluka Izvršnog odbora HNS-a iako ne smije biti na toj funkciji. U tom svojstvu sudjelovao je u odluci smjenjivanja izbornika mlade nogometne reprezentacije Dražena Ladića, s obrazloženjem da je o Ladiću započeta istraga. Nevjerojatno je i licemjerno da su Ladiću presudile upravo osobe kojima je kazneni postupak u punom tijeku. Ironično, Damir Vrbanović je član upravo komisije za propise HNS-a. Posebno ističemo da su braća Zdravko i Zoran Mamić te Damir Vrbanović jedini zastupnici Dinama u pravnom poslovanju, iako zakonski ne bi smjeli biti niti u tijelima kluba niti HNS-a. Time dovode u pitanje zakonitost rada i sve pravne poslove tih tijela, na štetu kluba, njegovih igrača ali i njegovih članova, navodi se u priopćenju za medije.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram