Zatvori
Foto: Skrivanje podataka nije način na koji se može rješavati problem...
Poslovni Puls
16/02/2011

Josipović: Skrivanje pravih podataka nije način za rješavanje problema

Predsjednik Ivo Josipović danas je uputio oštru kritiku Vladi zbog "skrivanja" pravog stanja u gospodarstvu, odnosno prikrivanja pravog broja nezaposlenih u siječnju...

Sve je počelo s onim HZZ-ovim izvješćem u kojem nije naveden pravi broj nezaposlenih, već smo morali upotrijebiti kalkulator kako bismo došli do pravog broja.

A taj broj je 334.327!

Naime toliko je nezaposlenih građana Hrvatske bilo u siječnju. A po svemu sudeći biti će i još gore...

Danas je i predsjednik Ivo Josipović konačno prokomentirao crne brojke.

"Skrivanje podataka nije način na koji se može rješavati problem. Hrvatsko društvo mora znati istinu kada je riječ o nezaposlenosti jer bez tih podatka nije moguće voditi nikakvu politiku. Zatvaranje očiju pred problemima ne može voditi u budućnost", rekao je Josipović.

Predsjednik je i oporbi predbacio odbijanje suradnje s HDZ-ovom Vladom.

"Kao predsjednik savjetujem Vladi: ‘Krenimo u reforme’, a oporbi preporučujem: ‘Podržimo reforme’. Nemojmo dopustiti da sebični interesi prevladaju, nego treba sjesti i vidjeti što je temeljno što se mora provesti kako ovo ne bi postala izgubljena godina", kazao je Josipović na poslovnom ručku Hrvatske udruge poslodavaca.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram