Zatvori
Foto: Obrada podataka u pravilu traje nekoliko dana...
Poslovni Puls
15/02/2011

Zašto HZZ još uvijek nije objavio podatke za nezaposlenost u siječnju?

Već drugi put u nekoliko mjeseci, HZZ kasni pri objavi podataka o nezaposlenosti. Ovaj put kasne podaci za siječanj. Da li HZZ-ovci opet taje neke crne brojke koje bi mogle nadmašiti i ona najpesimističnija očekivanja...

Obrada podataka u pravilu traje nekoliko dana i, dok nije bilo političkog stopiranja informacija, one su se puštale u javnost između petog i sedmog dana u mjesecu, piše Večernji.

Kalkuliranje objavom posebno je bilo izraženo prošle godine: kada su podaci bili dobri, premijerka ih je sama "lansirala" prije svih, a kada su bili loši, danima se odugovlačilo s njihovom objavom, primjerice, u isto vrijeme prošle godine.

U siječnju prošle godine broj nezaposlenih prvi je put preskočio tristo tisuća i iznosio je 309.000.

Do prosinca njihov je broj narastao do 320.000, a očekivanja su da će ići sve do 350.000, što očito nije po volji Banskim dvorima. Izborna je godina i Vlada je na sve moguće načine počela peglati ugled u javnosti. Nakon što je prošli tjedan obećala da će radno aktivirati 150 tisuća nezaposlenih, premijerka očito ne želi kvariti vlastitu vjerodostojnost novim crnim rekordima, zaključuju novinari Večernjaka.

Pročitajte još:

- Zapravo imamo 400.000 nezaposlenih!

- HZZ: Čista je laž da smo po nezaposlenosti druga država u svijetu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram