Zatvori
Foto: Potrošačka groznica se nastavlja...
Poslovni Puls
15/02/2011

Mogu li SAD izdržati proračun od 3730 milijardi dolara?

Barack Obama predstavio je prijedlog proračuna za 2012. godinu. Njegov prijedlog težak je čak 3730 milijardi dolara...

Američki predsjednik Barack Obama je izjavio kako njegov prijedlog proračuna za 2012. održava potrebu da se počne preuzimati odgovornost za savezni proračunski manjak, ali ne predstavlja kompromis onog što Sjedinjene Države trebaju da bi bile uspješne u budućnosti.  Obama je svoj prijedlog proračuna uputio danas u Kongres, u trenutku kad Sjedinjenim Državama prijeti proračunski manjak u iznosu većem od 1600 milijardi dolara, piše Glas Amerike.

Obama je rekao u govoru koji je danas održao u jednoj školi u Marylandu da je njegov 3730 milijardi dolara težak proračun u okviru obećanja koje je davao tijekom predizborne kampanje da će proračunski manjak srezati na pola do kraja svog sadašnjeg mandata 2013. godine.

Predsjedatelj Zastupničkog doma američkog Kongresa John Boehner kritizirao je predsjednikov prijedlog, rekavši da se njima nastavlja "potrošačka groznica" te da će izazvati nove ekonomske neizvjesnosti i ukinuti mnoga radna mjesta.   Dodao je da će Zastupnički dom s republikanskom većinom glasovati ovaj tjedan da se srežu deseci milijardi dolara iz tzv. diskrecijske potrošnje tijekom sljedećih sedam mjeseci.

Pročitajte još:

- Obamin govor u američkom Kongresu već proglašen povijesnim! Imamo i video…

- Američki predsjednik Barack Obama popularan kao na početku svog mandata

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram