Zatvori
Foto: Problem je nastao zbog premještanja gradnje tvornice slovenskog Gorenja iz Valjeva u Zaječar...
Poslovni Puls
14/02/2011

Zbog Gorenja iz srpske vlade izletio potpredsjednik Mlađan Dinkić

Premijer Srbije, Mirko Cvetković danas je pokrenuo postupak za opoziv aktualnog potpredsjednika Vlade Mlađana Dinkića i državnog tajnika u Ministarstvu financija Slobodana Ilića...

Sukob na relaciji Cvetković - Dinkić navodno traje već nekoliko tjedana, a prouzročilo ga je premještanje gradnje tvornice slovenskog Gorenja iz Valjeva u Zaječar.

JutarnjiList donosi više:

Sukobi u vladajućoj koaliciji, uz nove spekulacije o rekonstrukciji Vlade, počeli su nakon što je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić zatražio kažnjavanje državnog tajnika u Ministarstvu financija Slobodana Ilića, inače člana Demokratske stranke, zbog kritika u povodu odluke da se dodjele veće subvencije kompaniji Gorenje za gradnju pogona u Zaječaru, iako je ta slovenska tvrtka ranije najavljivala gradnju tvornice u Valjevu.

Stranka G17 plus i njen lider Mlađan Dinkić prema tvrdnji beogradskih medija prije nekoliko su dana donijeli odluku da zatraže smjenu premijera Cvetkovića jer nisu zadovoljni njegovim radom i smatraju ga nesposobnim.

Pročitajte još:

- Dok mi zovemo Google, Indijci u Srbiji grade tehnološki park vrijedan 60 milijuna eura

- IKEA odustala od gradnje tvornice u Srbiji

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram