Zatvori
Foto: Vlada će vjerojatno povući i sporni Zakon o vodama...
Poslovni Puls
14/02/2011

Kosor: Nisam nikada rekla da ću od bankara tražiti nižu kamatnu stopu na kredite

Premijerka Jadranka Kosor danas je istupila u javnost kako bi opovrgnula medijska pisanja tome kako će već ovaj tjedan od bankara zatražiti nižu kamatnu stopu na sve kredite...

"Nigdje nisam dala izjavu o tom što ćemo tražiti od banaka, već smo na sastanku gospodarskog, užeg dijela Vlade razgovarali o sljedećim potezima. Rekla sam da je nužno da se sastanemo s predstavnicima vodećih banaka u Hrvatskoj. Zadnji je rezultirao prijedlogom Vlade da bankari donesu model po kojem će podnijeti dio tereta krize", kazala je danas Jadranka Kosor.

"U srijedu u Vladi teme razgovora će biti modificirani model A (financiranja poduzetnika), ali očekujem i participiranje banaka u projektu dorade modela vezanih za stanogradnju", kazala je Kosor. Cilj je da "ljudi mogu kupiti stanove, pogotovo mlade obitelji", a nakon sastanka će izaći sa zajedničkim prijedlogom. Podsjećamo, posljednji prijedlog o uvođenju subvencionirane kamatne stope dočekan je na nož od većine stručnjaka i analitičara.

Premijerka je najavila kako će Vlada vjerojatno povući i sporni Zakon o vodama koji je za posljedicu trebao imati pretvaranje Hrvatskih voda u trgovačko društvo.

"Nema prodaje nacionalnog bogatstva, nema prodaje voda i šuma", istaknula je premijerka u emisiji Hrvatskog radija "Kako vlada Vlada".

Pročitajte još:

- Bankari odgovaraju Kosorici: Kamate u Hrvatskoj niže su od onih u zemalja Europske unije koje nemaju euro!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram