Zatvori
Foto: Zbog novog Zakona o HRT-u, genijalci s Prisavlja sada u teoriji mogu naplatiti tv pretplatu i na mobitel...
Poslovni Puls
10/02/2011

Zbog novog Zakona o HRT-u uskoro bismo mogli početi plaćati TV pretplatu na mobitele!

Krajem 2010. godine Sabor je donio novi Zakon o HRT-u. Zanimljivost novog zakona jest da je proširena definicija "prijamnika", pa vam HRT u teoriji može naplatiti pretplatu i na mobitel! Riječ je o novijim tipovima mobilnih uređaja putem kojih se može primati radijski odnosno televizijski signal...

Net.hr donosi više:

Naime, članak 34. novog Zakona navodi tko je sve dužan plaćati mjesečnu pristojbu, a to je "svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom".

Redakcija Net.hr upitala je HRT da pojasni znači li to da se pretplata može naplatiti i na sve nove generacije mobitela koji mogu primiti audio ili video signal, poput iPhonea, iPada, pa i na novije kompjutere i laptope.

"Članak 34. novog Zakona o HRT-u kaže da RTV pristojbu mjesečno mora plaćati svaki vlasnik radijskog i televizijskog prijamnika odnosno drugih uređaja za prijam radijskog ili audiovizualnog programa na području Republike Hrvatske. To konkretno znači da danas prijamnik može biti svako stolno ili prijenosno računalo, mobilni telefon ili neki drugi proizvod moderne tehnologije", potvrdili su u HRT-u.

Ipak, na HRT-u su potvrdili kako će njihovi kontrolori u praski prijavljivati samo TV i radijske prijamnike, te radio u automobilu (ukoliko građanin već ne plaća neku drugu pristojbu).

Dakle, možete odahnuti....

Barem do trenutka kada HRT odluči da mu nedostaje love u budžetu, pa ipak odluči naplatiti pristojbu za još neki elektronički uređaj koji koristite na dnevnoj bazi.

Pročitajte još:

- Naljutio se Šprajc zbog Jabuke: Neka Kunić stavlja koga hoće, ja više nisam izvršni urednik Dnevnika!

- UPOZORENJE: HRT ne smije štititi HDZ!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram