Zatvori
Foto: Slabljenju američkog dolara doprinijele su izjave čelnika FED-a kako je nezaposlenost u SAD-u i dalje na visokim razinama...
Poslovni Puls
10/02/2011

Tržište novca: Nastavljen rast tečaja EUR/USD

Srijeda na inozemnim deviznim tržištima donijela je ponovno jačanje eura prema američkom dolaru. S početnih 1,363 dolara za euro tržišni tečaj EUR/USD do kraja je dana bilježio rast na 1,373 dolara za euro te pri navedenoj razini zaključio dnevno trgovanje. Slabljenju američkog dolara doprinijele su izjave čelnika FED-a kako je nezaposlenost u SAD-u i dalje na visokim razinama.

Iako je u posljednja dva mjeseca zabilježen značajan pad nezaposlenosti, vjeruje se kako se ona neće vratiti na normalne razine još nekoliko godina. Danas tijekom jutra trgovanje se odvijalo na razinama oko 1,369 dolara za euro, prenose RBA analitičari.

I u srijedu je stabilnost tečaja EUR/HRK bila glavna karakteristika zbivanja na domaćem deviznom tržištu. Tečaj se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa te dan zatvorio na razinama oko 7,415 kuna za euro. Srednji tečaj za četvrtak iznosi 7,412843 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram