Zatvori
Foto: Podaci o robnoj razmjeni Njemačke s inozemstvom tijekom prosinca pokazali su nešto niži suficit...
Poslovni Puls
10/02/2011

Svjetsko tržište: Širenje spreadova europske periferije, smanjenje suficita njemačke robne razmjene...

Podaci o robnoj razmjeni Njemačke s inozemstvom tijekom prosinca pokazali su nešto niži suficit...

U prosincu je promatrani pokazatelj tako smanjen s 12,9 na 11,9 milijardi eura, što je nešto manje nego se očekivalo. Saldo tekućih transakcija bilance plaćanja u Njemačkoj u prosincu porastao je s 12 na 17,6 milijardi eura (znatno iznad očekivanja). Velika Britanija bilježi još veći iznos deficita robne razmjene s inozemstvom. U prosincu je isti iznosio 4,8 milijardi funti, što je za 700 milijuna funti više nego u studenom, prenose RBA analitičari.

Prinos na američke desetogodišnje obveznice jučer se spustio s najviših razina u posljednjih devet mjeseci, nakon poraslih špekulacija da će FED i dalje zadržati politiku niskog referentnog kamatnjaka i monetarnog popuštanja uslijed pada dioničkih tržišta, rasta verzije prema riziku i povećane potražnje za obveznicama.

Njemački desetogodišnji prinosi nalaze na jednogodišnjim maksimum pod utjecajem sve snažnijih inflatornih pritisaka unatoč solidne potražnje za jučerašnjim petogodišnjim izdanjem njemačke obveznice. Spreadovi perifernih članica u odnosu na referentne njemačke vrijednosnice jučer su se proširili.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram