Zatvori
Foto: SAD ulaze u možda najozbiljniji infrastrukturni projekt u posljednjih nekoliko desetljeća...
Poslovni Puls
09/02/2011

SAD ulažu 53 milijarde dolara u projekt brze međugradske željeznice

SAD ulaze u možda najozbiljniji infrastrukturni projekt u posljednjih nekoliko desetljeća. Kako je najavio američki potpredsjednik Joe Biden, SAD će u idućih 6 godina u unapređenje postojećeg željezničkog ustava uložiti 53 milijarde dolara...

U sklopu nove inicijative, američko ministarstvo prometa odabrat će koridore za nove projekte i povećati korištenje tamošnjih željeznica. Predsjednik Barack Obama predstavit će idući tjedan državni proračun za fiskalnu 2012. godinu, u sklopu kojeg je osigurano 8 milijardi dolara za plan željeznica. Ostatak potrebnih sredstava bit će alocirano u narednom periodu od šest godina, piše PoslovniDnevnik.

Kritičari su projekt dočekali na nož

Međutim, kako javlja The Christian Science Monitor, Bidenov plan već je naišao na skepticizam u republikanskim krugovima. Jedan od republikanskih predstavnika tako smatra da su prethodni projekti za brze željeznice bili neuspješni, rezultirajući "vlakovima brzine puža koji ne vode nikuda".

Kritike su se čule i na račun američkog željezničkog operatora Amtraka, koji je nazvan "željezničkim sustavom sovjetskog stila".

Pročitajte još:

- Ujedinjeni Arapski Emirati grade željezničku mrežu vrijednu 11 milijardi dolara

- Varšava 2012. godine uvodi posebni BMW-ov ekološki metro

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram