Zatvori
Foto: Potrošački krediti u SAD-u tijekom prosinca nastavili su s rastom treći uzastopni mjesec...
Poslovni Puls
08/02/2011

Svjetsko tržište: Pad industrijskih narudžbi u Njemačkoj, zaustavljeno sužavanje spreadova perifernih članica eurozone

Američke državne obveznice nastavljaju s korekcijom cijena, a spread u segmentu 2-10 godina nastavio se širiti prema najvišim razinama u posljednjih godinu dana. Dobri makroekonomski fundamenti i dalje smanjuju averziju prema riziku koja uz dobru likvidnost podržava ulaganja u relativno rizičniju imovinu s višim prinosom.

Prema podacima za prosinac industrijske narudžbe u Njemačkoj zabilježile su pad za 3,4% u odnosu na studeni (očekivao se pad za 1,5%). Na godišnjoj razini iste su porasle za 19,7% (očekivao se rast za 21,3%), prenose RBA anlitičari.

Potrošački krediti u SAD-u tijekom prosinca nastavili su s rastom treći uzastopni mjesec. Promatranog mjeseca navedeni su porasli za 6,1 milijardu američkih dolara, što je više nego se očekivalo.

Jučerašnje portugalsko izdanje petogodišnjih obveznica (3,5 milijarde eura, 360 bb iznad MS i prinos 6,45%) zaustavilo je sužavanje spreadova perifernih članica eurozone. Njemački desetogodišnji prinos na dnevnoj razini zabilježio je tek blagi rast. Za danas je navaljena objava industrijske proizvodnje u Njemačkoj, dok se na europskom primarnom tržištu očekuje nizozemsko tridesetogodišnje izdanje (1-2 mlrd eura).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram