Zatvori
Foto: Imamo moćnog saveznika...
Poslovni Puls
08/02/2011

SAD: Hrvati ne brinite, pobrinuti ćemo se da uđete u Europsku uniju!

Thomas M. Countrymann, koji u američkome State Departmentu vodi ured za južnu i središnju Europu rekao je kako službeni Washington stoji čvrsto iza hrvatskog ulaska u Europsku uniju...

Večernji list:

Pokuša li neka država članica Europske unije otezati s ratifikacijom Pristupnoga ugovora Hrvatske i EU, Washington će se ponovno umiješati kao što je to učinio kada je slomio slovensku blokadu hrvatskih pristupnih pregovora, potvrdio je to Countrymann.

"Nevjerojatan napredak Hrvatske u posljednjih šest ili sedam godina, nakon što je počela marljivo raditi na članstvu u EU" Countrymann je opisao kao "najbolji primjer pozitivnoga utjecaja privlačne moći EU", koja se pokazala kao "moćna sila za društveni i gospodarski napredak".

"Odluka je na državama članicama EU, ali mi često dajemo svoje mišljenje i o odlukama koje EU treba donijeti. U ovome smo slučaju jasno rekli da se vrlo radujemo nagradi koju Hrvatska treba dobiti za težak rad na preobrazbama koje je provela te da vjerujemo da se to može učiniti ove godine, pa čak i u prvoj polovici ove godine. Ne vidim da države članice javno ističu ikakve primjedbe Hrvatskoj. Nismo još na toj točki jer ima još posla na zatvaranju poglavlja, ali naše usmjerenje i naša potpora neupitni su", ističe on.

Pročitajte još:

- Uskoro zrakoplovom iz Zagreba, Splita i Dubrovnika direktno do Los Angelesa!?

- Amerikanci više cijene Billa Gatesa nego Papu ili Dalaj Lamu

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram