Zatvori
Foto: Srebrnjak ima promjer od 38,6 milimetara i težinu od 28,28 grama...
Poslovni Puls
08/02/2011

Javnosti predstavljen srebrnjak u povodu zaruka princa Williama i Kate Middleton. Sada nam je dan ispunjen...

Uprava Britanskih teritorija Indijskoga oceana izdala je nedavno novo izdanje srebrne kovanice u povodu zaruka britanskoga princa Williama i Kate Middleton, prijestolonasljednika trona Ujedinjenog Kraljevstva i njegove izabranice...

SrebroZlato:

Dopuštenje za izdavanje navedene kovanice dala je britanska kraljevska obitelj, te se zbog toga smatra službenim.

Kovanica ima nominalu od dvije funte, a sadrži lica novoga kraljevskoga para, te kružno ispisani tekst: "The Engagement of Prince William to Miss Catherine Middleton". Na suprotnoj strani kovanice, kao što je i uobičajeno, nalazi se lik engleske kraljice Elizabeth II koji je oblikovao skulptor Ian Rank-Broadley.

Treće izdanje iste tematike

Srebrnjak ima promjer od 38,6 milimetara i težinu od 28,28 grama, a proizveden je u kovnici Pobjoy Mint u 10 tisuća primjeraka. Osim u srebru, kovanica je izdana i od legure bakra i nikla, istog promjera i težine, ali bez ograničenja naklade.

Riječ je, inače, o trećem izdanju iste tematike. Potkraj prošle godine, naime, Britanska kraljevska kovnica izdala zlatnik i srebrnjak, svaki nominale 5 britanskih funti, na kojima je bio prikazan novi kraljevski par. Također, uprava teritorija Isle of Man otprilike u isto vrijeme izdala je srebrnjak od 1 krune (crown) na kojem je prikazana Buckingamska palača, sjedište britanske kraljevske obitelji, s oznakom W & K, koja utvrđuje da je riječ o kovanici izdanoj u povodu zaruka princa Williama i Kate Middleton.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram