Zatvori
Foto: Cilj je završiti pregovore do kraja mađarskog predsjedanja...
Poslovni Puls
08/02/2011

PROBLEMI: Ako u travnju Hrvatska ne dobije datum završetka pregovora, ulazak u Uniju se odgađa!

U Zagrebu danas boravi mađarski premijer Viktor Orban. Jedna njegova rečenica najavila je potencijalne probleme za hrvatski pristup Europskoj uniji...

"Ožujak bi trebao biti mjesec uspjeha, a u travnju bi trebali dobiti datum završetka pregovora. Ako to ne učinimo sada, pristupanje će se prolongirati", kazao je to danas u Zagrebu mađarski premijer Viktor Orban čija je zemlja preuzela predsjedanje Europskom unijom. Na novinarski upit koliko bi se pregovori mogli prolongirati Orban kaže da nema potrebe prognozirati jer će datum biti poznat u travnju.

"Cilj je završiti pregovore do kraja mađarskog predsjedanja. To je povijesni, strateški i simboličan cilj koji želimo ostvariti u godini obilježavanja 20. obljetnice neovisnosti", istaknula je Kosor.

Što se tiče problematike i odnosa INA-e i mađarskog MOL-a:

"Ovim nesuglasicama pristupam s pozicije povijesnog odnosa. Neću dopustiti da nas poslovne nesuglasice izbace iz tog kolosjeka", naglasio je Orban i istaknuo kako bi bilo loše da između Ine i MOL-a ne bude strateške suradnje.

Nakon svega samo nam ostaje da stisnemo palčeve u nadi da ćemo u travnju zaista dobiti konačni datum završetka pregovora.

Pročitajte još:

- Adriatic Institut šokirao: Nema više sadnje maslina i vinove loze!

- Vijeće EU usrećilo Hrvate: Ako sve bude išlo po planu, završavate pregovore ovog ljeta!

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram