Zatvori
Foto: U ponedjeljak je bilo mirno na domaćem deviznom tržištu...
Poslovni Puls
08/02/2011

Devizno tržište: Blagi rast tečaja EUR/USD

Početak ovoga tjedna donio je blago jačanje jedinstvene europske valute prema američkom dolaru. Iako je u prvoj polovici dana EUR/USD zabilježio pad na 1,351 dolara za euro (sa početnih 1,356 dolara za euro), što su potaknule objave iz Njemačke o iznadočekivanom padu industrijskih narudžbi tijekom prosinca, u nastavku trgovanja promatrani je tečaj bilježio rast, prenose RBA analitičari.

U nastavku dana povoljno su na vrijednost eura djelovala pozitivna očekivanja u pogledu svjetskog oporavka te je euro na dnevnoj razini zabilježio rast prema američkom dolaru. Dan je zaključen na 1,358 dolara za euro, a danas tijekom jutra trgovanje se odvijalo oko razine od 1,364 dolara za euro.

U ponedjeljak je bilo mirno na domaćem deviznom tržištu. Tečaj EUR/HRK se kretao u uskom rasponu od 30-ak pipsa, te dan zatvorio na razinama oko 7,413 kuna za euro. Slabiji volumen trgovanja je također pridonio stabilnosti tečaja. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,411086 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram