Zatvori
Foto: Zbog krize u Egiptu ovo zaduženje moglo bi nas skupo koštati...
Poslovni Puls
07/02/2011

Kad si sretan lupni nogama od pod: Hrvatska se idući mjesec zadužuje za dodatnih 750 milijuna eura!

Nova ministrica financija potvrdila je spekulacije kako će se Hrvatska idući mjesec zadužiti za dodatnih 750 milijuna eura kako bi servisirala postojeće obveze prema inozemnim kreditorima...

Zbog krize u Egiptu ovo zaduženje moglo bi nas skupo koštati.

"U ožujku dospijeva na naplatu 750 milijuna eura obveznica izdanih 2002. godine, stanje na svjetskom tržištu opterećeno je zbivanjima u eurozoni i zbivanjima na Bliskom istoku", ističe ministrica financija Martina Dalić u intervjuu za Hrvatski radio.

Cijenu zaduženja teško je spekulirati. Ovisit će o ponudi financijskih sredstava i stanju na tržištu. Sniženje kreditnog rejtinga iz prosinca prošle godine sigurno ne pomaže.

"Mi smo u ovoj godini planirali deficit u visini 5,1 posto. U kontekstu zemalja s kojima se uspoređujemo, to je relativno visok deficit, no ukinut je krizni porez, u novu godinu ulazimo s nižim poreznim opterećenjem i time je dan dobar impuls za rast osobne potrošnje", tvrdi Dalić.

Dakle, sve je isto ko' i lani...

Pročitajte još:

- Čeka li nas pod novom ministricom financija i novi rebalans proračuna za 2011. godinu!?

- Evo koje dionice posjeduje naša nova ministrica financija!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram