Zatvori
Foto: Valjda to nije nikome u interesu, kaže predsjednik HSLS-a
Poslovni Puls
07/02/2011

Darinko Kosor: Pazite da se Hrvatskoj ne dogodi jedan Tunis ili Egipat!

HSLS je danas uputio apel političkim strankama i medijima protiv, kako su rekli, govora mržnje u izbornoj godini, i pozvao lijevi i desni blok da se svi skupa natječu u prijedlozima mjera izlaska iz gospodarske krize. Iako nama ovo više nalikuje na patetični apel za malo više medijske pozornosti...

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor je poručio dvjema najvećim strankama, HDZ-u i SDP-u, iz kojih posljednjih tjedana dolaze takve teške uvrede da prestanu opterećivati hrvatsku javnost svojim međusobnim optužbama. "Hoćemo li takve riječi i blaćenja morati slušati idućih deset mjeseci ili možda čak godinu dana, dok ne budu parlamentarni izbori?", upitao je Kosor, podsjetivši da govoru mržnje nema mjesta u javnom prostoru, u najtežoj gospodarskoj situaciji u kojoj se Hrvatska nalazi od Domovinskog rata.

Dapače, nastavio je Darinko Kosor, nastavi li se voditi izborna kampanja na ovako prljav način i s takvim govorom mržnje, Hrvatska nije daleko od Grčke, Portugala pa čak ni od Tunisa i Egipta i revolucija bi se mogla preseliti na hrvatske ulice. "Valjda to nije nikome u interesu", kazao je Kosor. Obraćajući se objema strankama i onoj na vlasti i onoj najvećoj opozicijskoj, kazao je i da je ispod dostojanstva nazivati jedni druge kriminalcima, krimanlnom organizacijom, sljedbenicima Slobodana Miloševića i dezerterima.

"Oni prijete da će, dođu li na vlast, pohapsiti i razotkriti sve afere. Ako afere poput Damlera postoje, zašto se ne otkriju odmah i ne postoje li za to nadležna tijela. Nismo li se borili za to da dobijemo neovisno pravosuđe", upitao je predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i upozorio da se 'atmosfera linča' prenosi na sve građane i na stranke na lokalnoj razini.

Predsjednik zagrebačkog HSLS-a prof. dr. Velimir Srića istaknuo je da je glavni problem u Hrvatskoj sustav vrijednosti te je naveo činjenicu da 92 posto građana ne vjeruje političarima."Kako bi im i vjerovali kad političku pozornicu koriste za svađalaštva, a mi na političku pozornicu idemo kako bi nešto i ponudili. Ideje onih koji žele nešto mijenjati ne padaju na plodno tlo. Hrvatska treba ljude dobrih ideja i poštenih namjera te pokret protiv opće letargije", kazao je Srića i pozvao sve političare da rješavaju probleme građana, a ne osobne prirode.

Pročitajte još:

- Darinko Kosor pokušava spasiti HSLS uz pomoć Dražena Budiše!

- Darinko Kosor: Nekoć lojalan član koalicije s HDZ-om, danas najveći kritičar premijerke!

Foto:HSLS

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram