Zatvori
Foto: Nevenka Jurak u svom iskazu teško optužila aktualnog ministra unutarnjih poslova...
Poslovni Puls
06/02/2011

I ministar Karamarko umiješan u aferu Fimi medija?

Večeras je Dnevnik NoveTV ekskluzivno prenio dio iskaza direktorice famoznog rasadnika korupcije Fimi medije. Ona je u svom iskazu, navodno, teško optužila aktulnog ministra unutarnjih poslova...

U iskazu, u kojemu objašnjava na koji je način Fimi media surađivala s MUP-om, Nevenka Jurak je za suradnju s tvrtkom preko koje je izvlačen državni novac optužila i aktualnog ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka koji je opovrgnuo njen iskaz. Nikakve ugovore, kaže, nije potpisivao, prenosi Dnevnik NoveTV.

Sve je počelo s Ivicom Kirinom. Nevenki Jurak, točnije Fimi-mediji, bio je obećan natječaj u MUP-u. Posao je sklopljen oko izrade spotova i emitiranja na televiziji i radiju.

"Ja sam o samoj cijeni usluga razgovarala s ministrom Kirinom i rekla sam mu da Ministarstvo ima pravo na 50% i 30% popusta prilikom emitiranja spotova. On mi je na to rekao da te popuste zanemarim, da ispostavim račun bez popusta, jer je stranci potreban novac te da novac predam stranci. Fimi-media je Ministarstvu ispostavila račune bez iskazanih popusta sukladno dogovoru s ministrom Kirinom", stoji u iskazu Nevenke Jurak.

Kirin 2008. više nije bio ministar. Naslijedio ga je Berislav Rončević, a Fimi-media je, kaže Jurak, ponovno potpisala ugovor s MUP-om.

"Ministra Rončevića sam osobno, kao i ministra Kirina, upoznala s pravima na popust televizijskih emitiranja. On mi je rekao da zna za to, na što sam mu ja predložila da ne umanjujemo cijenu, već da u razmjeru s tim popustom povećamo broj emitiranja. On je prihvatio taj moj prijedlog, pa je tako i učinjeno", tvrdi Nevenka Jurak.

Isto je bilo, govorila je Jurak, i za vrijeme Tomislava Karamarka. Kada nije bio izrealiziran sav budžet namijenjen kampanji iz 2007.

"Ostalo je nerealizirano 2.5 milijarde kuna, tako da je Fimi media potpisala još jedan ugovor s Ministarstvom kojeg je sada potpisao ministar Karamarko. Djelatnica Fimi medije po mojim je uputama kontaktirala Ministarstvo i obavijestila o pravima na popust. Nakon tog razgovora u Fimi mediju je vrlo brzo pristigao odgovor iz Ministarstva potpisan po ministru Karamarku. Mene je djelatnica izvijestila da je postignut isti dogovor kakav smo imali s Rončevićem", rekla je Jurak.

No, ministar Karamarko i danas, kao i prije, tvrdi da nikakve ugovore nije potpisao. Štoviše, nakon što su novinari NoveTV kontaktirali MUP, oni su jednom pregledali sve sporne ugovore i fakture. Zadnji ugovor Fimi medije i MUP-a, tvrde - potpisao je Berislav Rončević 12. kolovoza 2008.

"Nakon toga kampanje iz nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama odvijale su se tijekom rujna i listopada 2008. Za to su temeljem prethodno potpisanog ugovora ispostavljene fakture koje su i plaćene. O svemu postoji relevantna dokumentacija. Dakle, ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko s tvrtkom Fimi media nikad nije potpisao niti jedan ugovor", stoji u priopćenju MUP-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram