Zatvori
Foto: Dugoročno, tržišta u razvoju će rasti znatno brže od razvijenih gospodarstava...
Poslovni Puls
04/02/2011

Roubini: Ako želite zaraditi, morate se fokusirati na tržišta u razvoju

Jedan od najpoznatijih svjetskih ekonomskih analitičara, Nouriel Roubini, u intervjuu za CNBC izjavio je kako se ulagači moraju fokusirati na tržišta u razvoju ukoliko žele dobro zaraditi...

"Ulagači koji se suočavaju s činjenicom da se globalno gospodarstvo kreće naprijed-nazad između "rizika" i "opasnosti" trebali bi se fokusirati na tržišta u razvoju i robna tržišta", izjavio je ugledni ekonomist Nouriel Roubini, koji je postao poznat po svojim katastrofičnim prognozama za budućnost svjetske ekonomije.

SEEbiz:

"Dugoročno, tržišta u razvoju će rasti znatno brže od razvijenih gospodarstava", rekao je Roubini. No, brine inflacija na tržištima u razvoju, koja su iza nastojanja za pooštravanjem monetarne politike i gdje dvije trećine potrošnje čine hrana i energenti, dodao je.

Naprednim gospodarstvima može vidjeti skok u naslov inflacije, ali temeljna inflacija, koja isključuje hranu i cijene energije trenutno nije problem, rekao je Roubini.

"Iako cijene robe skaču, napredna gospodarstva vide pad jediničnih troškova rada i rast plaća manji od produktivnosti", rekao je on.

Izuzetak je Velika Britanija, dodao je.

"Snažan rast cijena roba također povećava rizik od previranja u zemljama Bliskog Istoka koje utječu na globalnu ekonomiju", rekao je Roubini.

Pročitajte još:

- Želite se družiti s poznatim facama u Davosu? Evo koliko će Vas to stajati…

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram