Zatvori
Foto: Na čemu aktualna premijerka temelji svoj optimizam od 150,000 novozaposlenih Hrvata, nije jasno...
Poslovni Puls
04/02/2011

Jadranka Kosor u borbi protiv nezaposlenosti: Što me tako gledate, prošle smo godine zaposlili 150,000 ljudi!

Iako Radimir Čačić tvrdi kako je jučer doneseni Nacionalni plan za zapošljavanje nerealan, aktualna premijerka ima svoju računicu...

Na kritike kako Vlada u ovoj godini ne može zaposliti 150,000 ljudi, Jadranka Kosor danas odgovara:

"Pa ja sam vrlo jasno o tome govorila na sjednici Vlade. Govorila sam o projektima nekoliko ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Govorila sam o brojkama, o sredstvima koja su planirana za ovu i sljedeću godinu. I na temelju izračuna i ministarstava i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje rekla sam i ova predviđanja. Ja vas podsjećam i da je u prošloj godini zaposleno 147 tisuća ljudi, što je bilo 20 posto više nego u 2009. godini. Samo bi bilo dobro da to netko jednom i objavi, da to jednom netko i kaže, da to netko jednom govori!"

Ona očito nije pročitala što je danas poručila Hrvatska udruga bankara:

Gledano iz perspektive tržišta rada, u 2011. nas očekuje rast bez zapošljavanja. Aktualna stopa nezaposlenosti koja prema međunarodno usporedivoj ILO metodologiji iznosi 11,5% mogla bi se čak i blago povećati na 11,9%.

Da ponovimo - RAST BEZ ZAPOŠLJAVANJA...

I novi potpredsjednik Vlade za ulaganja Domagoj Ivan Milošević nedavno je izjavio kako Hrvatska ove godine može otvoriti oko 3000 novih radnih mjesta.

Na čemu aktualna premijerka temelji svoj optimizam od 150,000 novozaposlenih Hrvata, nije jasno...

Pročitajte još:

- KONTROVERZNO: Evo zašto neisplata plaće radnicima mora postati kazneno djelo!

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram