Zatvori
Foto: Na inozemnim deviznim tržištima drugi dan za redom nastavio se pad tržišnog tečaja EUR/USD...
Poslovni Puls
04/02/2011

Devizno tržište: Pad EUR/USD drugi dan za redom

Na inozemnim deviznim tržištima drugi dan za redom nastavio se pad tržišnog tečaja EUR/USD. Vrijednost jedinstvene europske valute prema američkom dolaru sa početnih 1,381 dolara za euro spustila se do 1,363 dolara za euro zaključivši tako dnevno trgovanje. Slabljenju eura doprinijele su izjave iz eurozone kako su inflatorni pritisci uravnoteženi, prenose RBA analitičari.

Nadalje, odlučeno je kako će se referentna kamatna stopa zadržati na postojećih 1 posto. S druge strane, pozitivno su na vrijednost dolara djelovale objave ekonomskih pokazatelja iz SAD-a, koji su pokazali nastavak smanjivanja zahtjeva za naknade nezaposlenih te iznadočekivani rast u uslužnom sektoru. Danas tijekom jutra trgovalo se na razinama oko 1,363 dolara za euro.

U četvrtak je nastavljeno razdoblje stabilnosti na domaćem deviznom tržištu, te se tečaj kretao u uskom rasponu od 30-ak pipseva, te dan zatvorio na razinama oko 7,420 kuna za euro. Srednji tečaj za petak iznosi 7,418477 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram