Zatvori
Foto: Austrijanci navodno posjeduju bankovne uplatnice...
Poslovni Puls
03/02/2011

Sanader: Ja nisam primao nikakav mito, to je stara priča koju je DORH već odbacio

Podsjećamo jučer su austrijski mediji objavili kako austrijsko tužilaštvo posjeduje dokaze koji Sanadera teško optužuju za primanje mita od Hypo banke. Dokazi o mitu i tajnim Sanaderovim računima datiraju još iz 90-tih godina...

"To je stara priča o provizijama koju je hrvatsko državno odvjetništvo odbavilo još 2001. godine", danas je izjavio Ivo Sanader preko svojeg austrijskog odvjetnika Wernera Suppana. Potonji je dodao kako novinski tekstovi o tome da austrijsko tužiteljstvo posjeduje dokaze o Hypo provizijama ne drže vodu jer je pravno gledajući sve čisto.

Sličnu izjavu dao je istom mediju i odvjetnik Wolfganga Kulterera, bivšeg šefa Hypo banke kojem 1. ožujka počinje suđenje u Austriji za malverzacije u Hypo banci, prenosi Index.. Naime, Kleine Zeitung poziva se na izjavu odvjetnika Ferdinanda Lankansa koji je u ime Kulterera rekao da nije postojao posao isplaćivanja provizije Sanaderu niti je on u tome sudjelovao na bilo koji način.

"Sanader je prije bavljenja politikom dobro zarađivao u Austriji i drugim zemljama. Za ono što je zaradio u Austriji, u Austriji je i platio porez", kazao je Sanaderov austrijski odvjetnik.

No, čini se kako su ovaj put dokazi ipak iznimno uvjerljivi jer je navodno riječ o bankovnim uplatnicama...

Pročitajte još:

- HDZ je ipak kriminalna organizacija? Podiže se kaznena prijava protiv vladajuće stranke!

Foto:Vlada.hr

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram