Zatvori
Foto: Još jedan bezvezni odbor koji ničemu ne služi...
Poslovni Puls
03/02/2011

Sindikati traže ponovno aktiviranje Povjerenstva za praćenje cijena! To će nam kao strašno pomoći...

Zbog učestalih najava različitih poskupljenja, od struje, plina, vode i komunalnih usluga do moguće lančane reakcije zbog poskupljenja goriva, Nezavisni hrvatski sindikati zatražili su hitno oživljavanje Povjerenstva za praćenje cijena...

Djelovanje Povjerenstva za praćenje cijena potpuno je zamrlo početkom recesije, pa hitno treba zajedno posjesti predstavnike Vlade, HEP-a, Ine, poslodavaca, sindikata, lokalnih vlasti, mlinarske i pekarske industrije, proizvođače i prerađivače hrane i prehrambenih proizvoda, trgovce te sve koji svojim djelovanjem mogu utjecati na rast cijena, ističe NHS u priopćenju.

Gospodarstvo je dosad uštede tražilo kroz otpuštanje radnika, neisplate ili smanjenja plaća i materijalnih prava, neuplatu doprinosa i poreza, pa neka nova opterećenja neće moći podnijeti bez novog prevaljivanja tereta na svoje zaposlene, ali i na tržište kroz povećanje cijena i usluga, ocjenjuje NHS.

Teret svih poskupljenja na kraju će po običaju platiti građani. Ne smije se zaboraviti kako je udio troška hrane u obiteljskoj mjesečnoj potrošnji u Hrvatskoj veći od 31 posto, dok u EU-u iznosi prosječno malo manje od 13 posto. U uvjetima zamrznutih mirovina i plaća, ili njihova smanjenja, dok raste broj nezaposlenih a smanjuje se broj radnih mjesta, povećanje cijena robe i usluga, posebice hrane, energenata i komunalija, doslovce će pribiti na dno već ionako potopljene hrvatske građane, upozoravaju sindikalci u priopćenju.

To će nam "povjerenstvo" sigurno biti od goleme koristi. I da, ironični smo na kvadrat...

Pročitajte još:

- Spremite se: Voda poskljupljuje i do 100 posto!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram