Zatvori
Foto: Ima se...
Poslovni Puls
03/02/2011

Novi ministar gospodarstva ušao u Vladu uz plaću od 33 tisuće kuna

Novi ministar gospodarstva i bivši šef Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) ušao je u Vladu s podebljom mjesečnom plaćom džepu...

Kako se doznaje iz imovinske kartice novog ministra, Duro Popijač je na mjestu generalnog direktora HUP-a mjesečno zarađivao ok0 33 tisuće kuna. Dakle, godišnja su mu primanja iznosila oko 400.000 kn neto.

Kako Popijač navodi u imovinskoj kartici, na funkciji generalnog direktora HUP-a proveo je pet godina, od rujna 2004. do studenoga 2009. godine, što znači da je ministarsko rezanje plaće podnio nakon što je u HUP-u, pod uvjetom da mu se direktorska plaća nije mijenjala, zaradio u tom razdoblju oko dva milijuna kuna.

Prije nego što napadnemo Vladu jer financira HUP treba nešto napomenuti...

HUP je dobrovoljna lobistička udruga poslodavaca koja se financija jedino i isključivo putem članarine. Članarina za poslodavce ovisi o dosta faktora uključujući broj zaposlenih, godišnji prihod i drugo. Zanimljivo kako tvrtke koje imaju više od 5.000 zaposlenih plaćaju godišnju članarinu od čak 500.000 kn.

A sasvim je sigurno da HUP-ovi lobisti rade dobar posao kada su uspjeli "postaviti" svog direktora na mjesto ministra gospodarstva, rada i poduzetništva.

Pročitajte još:

- I on je kao ministar gospodarstva – Đuro Popijač: Recite Vi meni kako smanjiti nezaposlenost!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram