Zatvori
Foto: Otvaranje novog restorana stoji milijun eura...
Poslovni Puls
03/02/2011

McDonalds u Hrvatskoj ima dnevni promet od 600.000 kn! Pa i nije nešto...

Američki lanac brze prehrane jučer je proslavio 15 godina poslovanja u Hrvatskoj. Prema dostupnim podacima, McDonalds u Hrvatskoj dnevno posluži oko 16.000 kupaca uz promet iznad 600.000 kuna...

Robert Kujundžić, direktor tvrtke Globalna hrana, koja upravlja McDonald’sovim restoranima u Hrvatskoj, kaže da su u proteklih 15 godina poslužili 87 milijuna gostiju, a nedavno su prodali i 10-milijunti Big Mac sendvič.

Poslovni donosi više:

Neslužbeno se procjenjuje da je otvaranje svakoga novog McDonald’sova restorana u pravilu investicija od približno dva milijuna eura, a velik dio te cijene otpada na trošak zemljišta pa tek onda na unutarnje uređenje. "Imamo vrlo ambiciozne planove i veselimo se svakom novom izazovu jer vjerujemo u velik potencijal McDonald’sa u Hrvatskoj”, naglašava Kujundžić. Nastavak je to strategije koju su bivši direktor McDonald’sa Hrvatska Robert Kujundžić i Gjuro Gavrilović mlađi, sin istoimenog vlasnika mesne industrije Gavrilović, zacrtali kad su u travnju prošle godine preuzeli upravljanje McDonald’sovim restoranima u Hrvatskoj.

Kako bi povećao prodaju i vjernost svojih kupaca, McDonald’s uvodi karticu za vjernost zvanu McMember. Deana Stipanović, voditeljica odjela komunikacija i pravnih poslova McDonald’sa, kaže da će se tom karticom kupcima osigurati razne pogodnosti. "Cilj nam je da svima u Hrvatskoj omogućimo da besplatno dobiju McMember karticu i neograničeno puta tijekom cijele godine ostvare pogodnosti ‘gratis’ proizvoda uz kupnju menija", kaže Stipanović. U EU i Hrvatskoj McDonald’s je redizajnirao restorane i uveo besplatan internet, a u Japanu je uveo mogućnost plaćanja računa mobitelom.

Pročitajte još:

- Šokantno otkriće Financial Timesa: Coca-Cola, McDonald’s i drugi primaju velike poticaje od EU-a

- Zdrava nacija koja razmišlja glavom – Danska uvela porez na fast food!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram