Zatvori
Foto: Za bonuse isplaćeno 135,5 milijardi dolara
Poslovni Puls
03/02/2011

Bankari s Wall Streeta prošle godine uživali u rekordnim bonusima

Kriza na Wall Streetu je brzo došla i, čini se, brzo i prošla. Prošle godine bankari i menadžeri vodećih američkih financijskih kompanija uživali su u rekordnim bonusima...

Bankarima i menadžerima najuspješnijih financijskih kompanija na Wall Streetu prošle su godine primili bonuse i financijske nagrade vrijedne 135,5 milijardi dolara, što je čak 5,7 posto više u odnosu na prethodnu kriznu 2009. godinu.

Amerikanci se bune i to s pravom...

Dok su bonusi rasli godišnjom stopom od 5,7 posto, prihodi 25 posto najvećih kompanija na Wall Streetu prošle su godine rasli za skromnih 1 posto na 416,6 milijardi dolara. Ukoliko uzmemo tu brojku kao kredibilnu, dolazimo do računice kako je na bonuse otišla gotovo trećina svih prihoda, prenosi WSJ.

Američka javnost čudi se kako se, na primjer u Goldman Sachsu, bonusi tako brzo mogu vratiti na staro i povećavati, iako i profit raste, kada se zna kolikim je iznosima američka vlada spašavala ne tako davno posrnulog diva.

Pročitajte još:

- Bogati klijenti Goldman Sachsa bijesni zbog zabrane kupovine Facebookovih dionica

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram