Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2011

Hrvati i dalje iznimno pesimistični i nesretni! A što bi drugo trebali...

Vrijednosti nacionalnog indeksa sreće i svih njegovih komponenti u prosincu su bile manje nego prethodni mjesec...

Na najnižoj razini je komponenta zadovoljstvo trenutačnom životnom situacijom (49,9 bodova), a najviše je u odnosu na mjesec dana ranije izgubila komponenta procjena zadovoljstva životom za 2 godine (-3,3 boda) i nalazi se na najnižoj razini od početka mjerenja NIS-a (55,4 boda).

HRT
donosi više:

Jako se pogoršalo i emotivno stanje građana. Njihov osjećaj tuge i stresa raste pa raste i zabrinutost, koja je najveća u sjevernoj Hrvatskoj, a najmanja u Dalmaciji. Muškarci su znatno boljeg emotivnog stanja od žena kao i oni koji žive u većim gradovima. Čak je i komponenta zdravlja, koja inače jako dobro stoji u indeksu i jedina raste od početka mjerenja (jedina se drži iznad 75 bodova), pala u prosincu zbog, kako su se izjasnili građani, teškoća sa spavanjem i kroničnih bolesti. I tu najlošije stoje stanovnici sjeverne Hrvatske, a najbolje oni u Dalmaciji, pa se može zaključiti da su to dvije regije s najlošijim, odnosno najboljim mjestima za život.

Građani su i sve nezadovoljniji komponentom socijalna okolina, koja je od svih 9 komponenti od početka mjerenja NIS-a (veljača 2010.) najviše pala i to zbog toga što su građani sve nezadovoljniji državom u kojoj žive i (ne) rade.

A kako neće biti nesretni, kada je više od 320.000 ljudi trenutno bez posla.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram