Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2011

Milošević: PASTOR je uspješna privatizacijska priča! Idemo dalje...

Novi potpredsjednik Vlade za investicije danas je odbacio kritike da njegova tvrtka PASTOR ima monopolistički položaj na tržištu, a sve zbog promjene zakona kojeg je amenovala Kosoričina vlada...

Domagoj Ivan Milošević danas je na presici branio svoju "čast":

Tijekom svog uvodnog izlaganja Milošević se uglavnom osvrnuo na svoj dosadašnji rad u Vladi i buduće projekte koje namjerava realizirati. Govoreći o Pastoru uglavnom se hvalio uspješnim poslovnim rezultatima svoje firme, a Indexovo otkriće da taj uspjeh dijelom duguje i tržišnom monopolu koji mu je zakonski omogućila Vlada Jadranke Kosor oštro je demantirao. "Nema ni govora o nikakvom tržišnom monopolu. Pastor je jedan od šest proizvođača vatrogasnih aparata u regiji", rekao je Milošević, ali i dodao da je njegova firma zapravo jedina koja aparat proizvodi od nule dok ostali se bave sklapanjem proizvoda.

Index donosi više:

Na primjedbu da se pozicija tržišnog monopolista nije odnosila na proizvodnju nego na servis jer je Pastoru zakonom omogućeno da odlučuje hoće li serviserima dati dozvolu za rad na njihovim aparatima, Milošević odgovara da se ni tu ne radi o monopolu.

"Više od sto ugovora je produženo. U Hrvatskoj postoji 100 ili 150 servisera s kojima Pastor surađuje i svi su dobili licencu. Jedino što Pastor traži od njih je da budu stručni u obavljanu svog posla.", rekao je Milošević. Podnesak malih servisera Ustavnom sudu nije komentirao.

Novopečeni član HDZ-a otkrio je da se u stranku učlanio nakon poziva Jadranke Kosor. "Kad je došao poziv da uđem u Vladu, premijerka Kosor pozvala me je i da se učlanim u stranku. Prije toga nikad nisam bio član niti jedne političke stranke, ali s obzirom da je moj svjetonazor konzervativan i demokršćanski, smatrao sam da je korektno da uđem u HDZ", rekao je Milošević.

Na pitanje je li mu žao što je ušao u politiku nakon svih medijskih napisa koji su se o njemu pojavili otkad je postao potpredsjednik Vlade, Milošević odgovara negativno. "Nije mi žao jer je ovo bitan trenutak. Radi se o velikom izazovu, a ja kao poduzetnik od izazova nisam nikad bježao. Idemo dalje", poslužio se Milošević nekad omiljenom frazom Ive Sanadera, ujedno i sloganom u njegovoj kampanji na parlamentarnim izborima 2007. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram