Zatvori
Poslovni Puls
02/02/2011

Končar jedni predao ponudu za brodogradilište 3. Maj. Njegova ponuda je....jedna kuna!

Poduzetnik Danko Končar i njegova tvrtka Jadranska ulaganja koju vodi sin Nenad, jedina je predala ponudu za preuzimanje brodogradilišta 3.Maj...

Ponuda je otvorena u utorak u Hrvatskom fondu za privatizaciju, a prema riječima predsjednika HFP-a Vedrana Duvnjaka, ona sadrži svu natječajem traženu dokumentaciju.

Banka donosi više:

Končar za 83,32 posto 3. Maja nudi jednu kunu, priložio je i program restrukturiranja (koji trebaju odobriti Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja i Europska komisija), te tzv. izjavu o nepodmirenju obveza. Naime, uvjetima natječaja određeno je da sam kupac može odrediti, odnosno specificirati koje će obveze društva preuzeti, a obveze koje ne preuzme a za njih je jamčila država idu na teret državnog proračuna. Končar se obvezao izdati zamjenska jamstva samo za jamstva po avansima izdanim od strane države za izgradnju brodova, za što je priložio jamstvo Erste banke.

Prema devetomjesečnom izvješću brodogradilište 3. Maj je krajem rujna 2010. imalo 1,32 milijarde dugoročnih, te 2,92 milijarde kuna kratkoročnih obveza.

Član Upravnog odbora HFP-a, sindikalac Ozren Matijašević kazao je kako nema razloga da ne budu održive sve tri ponude koje je Končar dostavio HFP-u, a podsjetimo, javio se i za brodogradilišta Kraljevica i Brodotrogir.

"Dosadašnja prepreka uspješnom poslovanju brodogradilišta bila je nedostatak nadzora i kontrole države nad poslovanjem. A privatni vlasnik neće si dopustiti da ne kontrolira poslovne procese unutar brodogradilišta", kazao je Matijašević.

Hoće li cijelo hrvatsko brodogradilište postati vlasništvo jedne super-moćne obitelji?

Pročitajte još:

- Oboren još jedan rekord: Kina je od danas svjetski lider u brodogradnji!

- Zepter ne odustaje od Brodogradilišta Kraljevica

- Briljantna ideja – Ajmo prodavati otoke i tako vratiti dug !?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram