Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2011

Mubarak obećao da neće više obnašati funkciju predsjednika Egipta...nakon što mu u rujnu istekne tekući mandat!

Kao što se prethodno i najavljivalo, predsjednik Egipta, Hosni Mubarak, obratio se prije nekoliko trenutaka egipatskoj i svjetskoj javnosti...

Hosni Mubarak najavio je kako se više neće kandidirati za funkciju predsjednika Egipta nakon što mu istekne tekući mandat u rujnu ove godine!

Za sada nije poznato kako će stotine tisuća prosvjednika reagirati na ovaj politikantski potez aktualnog predsjednika.

Mubarak je dodao kako podržava slobodno izražavanje volje, pa tako i ove prosvjede, ali je uputio i oštru osudu prosvjeda koji su se pretvorili u opće nasilje. Dodao je kako želi osigurati miran prijelaz nove vlasti koja će Egiptu osigurati prosperitet i koja odražava volju njegovih građana.

"Vrlo jasno naglašavam kako namjeravam obavljati svoj posao predsjednika države kako bi osigurao mirnu predaju vlasti. Prekinuti ću svoj politički život na način koji će zadovoljiti moje sugrađane. Egipat će iz ovoga izići jači  nego ikada prije. S više povjerenja, ujedinjenosti i stabilnosti", naglasio je Mubarak.

Sada je palica prebačena u ruke prosvjednika...

Hoće li se prosvjedi nastaviti istom žestinom ili će se ipak prihvatiti ovaj politički kompromis?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram