Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2011

Sanader je izbore dobio na dionicama HT-a, a Kosorica će isto pokušati s HPB-om?

Sve su glasnija šuškanja kako će HDZ-ova Vlada narodu prije izbora "podijeliti" dionice jedne velike državne kompanije...

Podsjećamo, jučer je predsjednik Uprave HPB-a najavio kako će ta banka u većinskom državnom vlasništu uskoro krenuti u dokapitalizaciju. Analitičari spekuliraju kako će to vjerojatno odraditi kroz jedan IPO.

Hoće li HDZ još jednom pokušati "kupiti" izbore kroz inicijalnu javnu ponudu dionica na kojoj će svi zaraditi?

Upravo to nedavno je preporučio i Borislav Škegro.

Večernji donosi više:

HDZ-ovi su stratezi krenuli u potragu za državnom tvrtkom koju bi do izbora putem burze prodali građanima, slično kao što je 2006. i 2007. učinio Ivo Sanader s Inom i T-HT-om. Tada je više od 400.000 građana kupilo dionice tih dviju tvrtki, a moglo bi se reći da ih je većina i zaradila.

Druga je stvar što je ubrzo nakon toga došlo do sloma burze, pa se vrijednost dionica u nekoliko mjeseci istopila za 50 milijardi kuna. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor demantirala je prodaju HEP-a putem IPO-a, javne ponude na burzi, što se s velikim nestrpljenjem očekuje u investicijskoj zajednici jer je HEP jedini prestali dragulj iz obiteljskog srebra. Neslužbeno se govori da se kandidati za izborni IPO traže unutar Janafa, Croatije osiguranja i HPB-a.

Hoće li ovo ostati prazna medijska naklapanja, ili će nas IPO dočekati taman prije izbora, uskoro ćemo saznati...

Pročitajte još:

- Popovska posla: Crkva postaje suvlasnik Croatia osiguranja, HEP-a, HPB-a?

- Vlada prodaje Croatia osiguranje, HPB, Janaf i HEP?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram