Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2011

Jovanović: HDZ nije kriminalna organizacija, oni su puno više od toga!

SDP-ov zastupnik Željko Jovanović nedavno je izjavio kako je vrh HDZ-a kriminalna organizacija. Danas priznaje kako je pogriješio...

"Pogriješio sam kada sam izjavio da je vrh HDZ-a u političkom smislu zločinačka organizacija jer sve što se događa proteklih tjedana pokazuje da je to preblaga ocjena", rekao je danas Željko Jovanović na SDP-ovoj presici u Rijeci.

"Pojedini pripadnici HDZ-ove vrhuške pravi su zločinci od kojih su jedni pokrali vojne stanove, drugi opljačkali državni proračun i državne tvrtke, treći neshvatljivom politikom izdali hrvatskog državljanina Purdu, a svi zajedno doveli Hrvatsku sve bliže do brojke od 350 tisuća nezaposlenih i potpunog gospodarskog sloma. Neki su zveckali lancima, a neki su već završili u lancima i čekaju društvo", dodao je Jovanović.

Jovanović tvrdi kako je i sama borba protiv korupcije - korumpirana, dok god u Vladi sjedi ministar Božidar Kalmeta. Priče o nultoj stopi tolerancije za korupciju samo su prazne riječi, tvrdi Jovanović.

Što se tiče premijerke Jadranke Kosor, SDP-ovac Jovanović smatra da je izgubila svaku vjerodostojnost i legitimitet da vodi ovu državu:

"Odgovorna i moralna osoba, čiji je mentor i bivši premijer kao vođa zločinačke grupe u zatvoru izvan Hrvatske, bivši potpredsjednik Vlade također optužen da je vođa jednog drugog kraka zločinačke grupe, nekoliko ministara u zatvoru ili na pragu zatvora, zatražila bi od građana da se izjasne o povjerenju takvoj Vladi. Ali, iluzorno je to očekivati od osobe koja bez grižnje savjesti živi u tuđem stanu iz kojeg su nezakonito izbačena braća Drobac , zbog čega je jedan od njih počinio i samoubojstvo",kazao je Jovanović.

Pročitajte još:

- Jovanović: Vlada HDZ-a je teško bolesna!

- HDZ je ipak kriminalna organizacija? Podiže se kaznena prijava protiv vladajuće stranke!

- SDP: Ova rekonstrukcija Vlade već je osuđena na propast

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram