Zatvori
Poslovni Puls
01/02/2011

Devizno tržište: Ponovni rast tržišnog tečaja EUR/USD

Nakon snažnog pada na samom kraju prošlog tjedna, tečaj EUR/USD jučer je na svjetskim tržištima ponovno porastao...

Trgovanje je otvoreno na razini od 1,358 dolara za euro i konstantno je rastao tijekom dana te je dosegao 1,374 dolara za euro krajem dana. Tako se tečaj ponovno vratio na razine iz druge polovine prošlog tjedna, prenose RBA analitičari.

Iako je situacija u Egiptu još uvijek neizvjesna, na tržištima je ipak prevladao utjecaj dobrih ekonomskih pokazatelja i optimistična očekivanja vezano uz današnju objavu kretanja prerađivačkog sektora u eurozoni i SAD-u. Posljedično, ponovno je porasla potražnja za rizičnijim ulaganjima, pa su se intenzivirali aprecijacijski pritisci na euro u odnosu na dolar.

U ponedjeljak je došlo do blage korekcije tečaja EUR/HRK. Nakon otvaranja tržišta, kuna je deprecirala do razina oko 7,425 kuna za euro nakon čega je uslijedila korekcija, uzrokovana poglavito povećanom ponudom deviza sa strane korporativnog i bankarskog sektora. Dan je zatvoren na razinama oko 7,416 kuna za euro. Srednji tečaj za utorak iznosi 7,415969 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram