Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2011

KRIZA U EGIPTU: Mubarak i dalje odbija podnijeti ostavku, u cijeli sukob upliće se i vojska!

Masovni antivladini prosvjedi i dalje ne prestaju. Aktualni egipatski predsjednik Hosni Mubarak obija podnijeti ostaku, a prosvjednici postavljaju ultimatum vojsci koja je na ulicama Egipta već punih tjedan dana...

BBC piše kako su jučerašnji prosvjedi prošli prilično mirno te da su na trenutke nalikovali na glazbeni festival. Policija se jučer povukla s ulica bez ikakvog objašnjenja, no vraćeni su u neke dijelove grada. Vojska je pojačala svoje prisustvo u Kairu te pomažu u hvatanju pljačkaša i drugih kriminalaca koji su tijekom nereda uspjeli pobjeći iz zatvora. Do sada je uhićeno više od tri tisuće ljudi.

Istovremeno prosvjednici traže od vojske da se konačno svrsta na jednu stranu - ili Mubarak ili prava demokracija!

Index:

Prosvjednici su jučer zauzeli centar Kaira, a glavni grad nadlijetali su borbeni zrakoplovi. Prema nekim informacijama, od početka prosvjeda u utorak poginulo je 125 ljudi, a bolnice su zatrpane ranjenicima. Prihvat ranjenih obavlja se i u džamijama. Vojska štiti egipatsko i kulturno i arheološko blago.

Egipatske vlasti i dalje blokiraju internet, a mobilna telefonija je djelomično u funkciji. Jučer je zabranjena i Al Jazeera Kairo.

Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova jučer je objavilo kako će povući dio djelatnika iz hrvatskog veleposlanstva te da će ostati minimalni sastav veleposlanstva. I ostali Hrvati koji su izrazili želju vraćaju se iz Egipta.

Pročitajte još:

- KRIZA U EGIPTU: Prosvjedi i dalje ne prestaju, broj poginulih skočio na 125!

- U Egiptu izvanredno stanje: Mubarak isključio internet, pa će sada internet isključiti Mubaraka…

- Kaos na ulicama Kaira, prosvjednici zapalili sjedište vladajuće stranke (FOTO)

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram