Zatvori
Poslovni Puls
31/01/2011

Devizno tržište: Nastavljeni pritisci na rast EUR/HRK

Na samom kraju proteklog tjedna tržišni tečaj EUR/USD zabilježio je snažan pad. Iako se gotovo cijelog dana trgovalo oko razina od 1,37 dolara za euro, sam kraj dana donio je snažan pad EUR/USD prema razinama od 1,36 dolara za euro.

Slabljenje eura u odnosu na dolar posljedica je povećane političke nestabilnosti u Egiptu, što je povećalo potražnju za sigurnijim oblicima ulaganja kao što je dolar. Trgovanje u petak zaključeno je na 1,361 dolara za euro, a pri navedenim se razinama trgovalo i danas tijekom jutra, prenose RBA analitičari.

U petak smo vidjeli daljnji pritisak u smjeru slabljenja domaće valute naspram eura. Korporativna potražnja i dalje ima značajnu ulogu na domaćem deviznom tržištu, te unatoč interesantnim razinama za prodaju eura kod institucionalnih investitora, tečaj je prešao razinu od 7,420 kuna za euro. Srednji tečaj za ponedjeljak iznosi 7,407203 kuna za euro.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram