Zatvori
Poslovni Puls
30/01/2011

KRIZA U EGIPTU: Prosvjedi i dalje ne prestaju, broj poginulih skočio na 125!

Iako je pala aktualna vlada, prosvjedi u Egiptu i dalje ne jenjavaju. Broj poginulih sada je skočio na 125. Mubarak i dalje odbija podnijeti ostavku...

Prosvjednici poručuju da ne odustaju od zahtjeva za ostavkom predsjednika Hosnija Mubaraka. Od utorka je u sukobima, prema najnovijim podacima, poginulo najmanje 125 osoba i mnogo je ozlijeđenih.

Vojska je poslijepodne postavila oklopna vozila na prilazima središtu grada, a vojni zrakoplovi nisko su nadlijetali prijestolnicu. Ulice postaju sve opasnije i zbog kriminalaca koji pljačkaju. Lopovi su u zgradi Egipatskog muzeja oštetili dvije dragocjene mumije. Pomno se prati hoće li egipatska vojska i dalje zadržati neutralnost ili će se ipak okrenuti protiv prosvjednika.

HRT donosi više:

Mubarak je jutros posjetio operativni vojni stožer, dan nakon imenovanja Omara Sulejmana potpredsjednikom, što je prvi put u posljednjih 30 godina, te Ahmada Šafika premijerom. Muslimanska braća, glavna oporbena snaga u zemlji, nisu prihvatila ta dva imenovanja, ocijenivši ih pokušajem da se izigraju zahtjevi naroda i uguši revolucija.

Prosvjedi se nisu ograničili samo na Kairo. U Mansuri (ušće Nila) se oko pet tisuća ljudi okupilo ispred zgrade pokrajinske vlade tražeći odlazak predsjednika na transparentima koje je potpisala "egipatska mladež".

Neke države odlučile su evakuirati svoje građane, a neslužbeno doznaje se da su se i neki Hrvati odlučili na odlazak iz Egipta.

Prosvjedi se nastavljaju...

Foto:ctv.ca

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram