Zatvori
Jasmin Hadzic
29/01/2011

Više od deset srpskih studenata sada zarađuje milijune u Googleu

Nekoliko bivših studenata beogradskog Elektrotehničkog fakulteta (EFT) zaposleno je u Googleu i sada su vlasnici dionica teških nekoliko milijuna dolara...

U intervjuu za Blic, Veljko Milutinović, šef katedre za računalsku tehnologiju na ETF-u izjavio je da sigurno zna za najmanje deset takvih slučajeva.

"Koliko ih je točno s ETF-a ne znam. Znam za onih desetak koji su kod mene radili diplomski, pa mi poslije pomagali na nekim projektima za investitore iz SAD i onda otišli po doktorat na sveučilište u Americi i naposlijetku završili u Googleu", kaže Milutinović.

Milutinović je kazao da je to velika čast za Beogradsko sveučilište, ali i za cijelu naciju, a sa njim se složio i Miodrag Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta, koji je ipak napomenuo kako bi mu bilo "draže da su ostali u Srbiji".

"Dok im se ovdje ne osigura sigurna i prosperitetna budućnost sve više mladih stručnjaka odlazit će u inozemstvo", zaključio je Popović.

Prema istraživanju magazina Forbes, Google je najpoželjniji poslodavac na svijetu, što zbog odlične financijske kompenzacije koja uključuje i paket dionica, a što zbog fenomenalnih radnih uvjete i radne atmosfere. Ne zaboravite, u Googleu rade neki od najbriljantnijih umova naše generacije.

No, kako je krenulo, Facebook bi uskoro mogao preskočiti (mnogi kažu da već jest) Google kao najpoželjnije radno mjesto na svijetu.

Pročitajte još:

- Google u borbi protiv svjetske nezaposlenosti – otvara se 2000 novih radnih mjesta

- Jeste li znali da bivši Googleovci čine čak 10% zaposlenika Facebooka?

- Google svojim zaposlenicima nudi 500 000 dolara samo kako ne bi prešli u Facebook!

Foto:technomoz.com

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram