Zatvori
Poslovni Puls
29/01/2011

KRIZA U EGIPTU: Pada aktualna vlada, predsjednik Mubarak odbio preuzeti odgovornost za izvanredno stanje u državi!

Kaos u Egiptu se nastavlja. Predsjednik Hosni Mubarak, koji tu dužnost obavlja posljednjih 10 godina konačno se ukazao pred TV kamerama...

Hosni Mubarak pokazao je zavidnu dozu arogancije i gubljenje doticaja sa stvarnošću u obraćanju javnosti kojeg je prenosila i katarska Al-Jazeera. Moramo priznati Al-Jazeera se večeras pokazala daleko informativnijom od svih zapadnjačkih medija - zajedno.

No, vratimo se na stanje u Egiptu...

Mubarak tvrdi kako razumije gnjev Egipćana zbog političke i ekonomske situacije u zemlji. Obećao je kako će smijeniti aktualnu vladu, jer to prosvjednici žele. On sam odbija svaku primisao na osobnu, političku i moralnu odgovornost za politički raspad u državi.

Zanimljivo, dok je Mubarak držao govor pred tv kamerama na ulicama Kaira prosvjednici su izvikivali "Dolje Mubarak, dolje režim!".

Mubarak je u svom tv nastupu dodao kako prosvjednici mogu biti sretni što imaju slobodu da prosvjeduju. A tu je slobodu sam im je Mubarak omogućio - barem tako on tvrdi! Upozorio je i prosvjednike kako je mala razlika između slobode i kaosa, te kako će učiniti sve da vrati sigurnost na ulice Kaira i cijelog Egipta. A to može značiti samo jedno - ukoliko se nemiri nastave, vojska će držati red i mir sve dok bude potrebno.

Iako Egipat ima parlament i pravosudni sutav koji su "samostalni", Egipćani tvrde kako sam Mubarak kontrolira sve što se događa u toj afričkoj državi.

Cijeli dan dolaze nepotvrđene glasine kako poslovna i politička elita napušta Egipat...

Sutra opširnije s novim informacijama...

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram