Zatvori
Poslovni Puls
28/01/2011

Za svjetsku epidemiju pretilosti krive su "sočne" TV reklame!

Svjetska zdravstvena organizacija poziva na hitnu akciju za okončanje problema debljine kod djece, manjim marketingom nezdrave hrane i bezalkoholnih napitaka. U Ženevi, Svjetska zdravstvena organizacija je prije nekoliko dana objavila nove preporuke za poboljšanje zdravlja djece...

Djeca diljem svijeta izložena su marketingu hrane u kojoj je previše masti, šećera i soli – tvrdi Svjetska zdravstvena organizacija. Sve to povećava rizik da će mlađe generacije tijekom života razviti nezarazne bolesti. Na takve bolesti otpada oko 60 posto svih smrtnih slučajeva godišnje, većinom u zemljama niskih i srednjih primanja, piše Glas Amerike.

Zdravstveni dužnosnici navode lošu prehranu kao jedan od četiri glavna faktora koji vode raku, dijabetesu, kardiovaskularnim bolestima i kroničnim bolestima pluća; bolestima koje uzrokuju više od 9 milijuna prijevremenih smrtnih ishoda godišnje.

Svjetska zdravstvena organizacija okrivljuje televizijsko reklamiranje kojime se provodi najveći dio marketinga nezdrave hrane. Kako je rečeno, dokazano je da reklame utječu na prehrambeni ukus djece, na ono što žele jesti, te, na koncu, na njihove potrošačke navike. Zemlje članice Svjetske zdravstvene organizacije još su prošle godina usvojile nove preporuke o marketingu hrane i bezalkoholnih napitaka, usmjerenom djeci kao publici. Poziva se na nacionalni i međunarodnu akciju u ograničavanju izloženosti djece marketinškim porukama koje promiču hranu bogatu zasićenim masnoćama, trans-masnim kiselinama, šećerima i solju.

Svjetska zdravstvena organizacija kaže da vlade moraju predvoditi u tom procesu kroz zakone koji ograničavaju štetne marketinške metode usmjerene prema djeci.

Dakle puno jedemo jer gledamo "sočne" tv reklame...

Pročitajte još:

- Zdrava nacija koja razmišlja glavom – Danska uvela porez na fast food!

- Fast food nacija – u Americi svako treće dijete predebelo!

- Vlada izbacuje “junk food” iz škola diljem Hrvatske!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram