Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2011

Zračna luka Krk za 50.000 eura reklamira se na RyanAirovoj web stranici!

Pomalo neobičan potez - Grad Rijeka će za reklamiranje ZL Krk na stranicama niskobudžetne aviokompanije RyanAir isplatiti čak 50.000 eura...

NoviList:

Kako bi zračna luka prodisala i kako iznad njezine piste ne bi samo ptice letjele, Kolegij gradonačelnika je prihvatio prijedlog da se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Primorsko-goranskom županijom i Turističkom zajednicom Grada Rijeke sufinancira oglašavanje u promotivnim kampanjama zračnih prijevoznika sa svrhom poticanja zračnog prometa putnika na riječkom aerodromu. U prijevodu, za oglašavanje na web stranicama Ryanaira osigurat će se 250.000 eura, a udio Grada Rijeke je oko 50.000 eura, kako bi ta niskobudžetna kompanija uspostavila letove s Krka do Londona i Stockholma.

Pročelnik Odjela gradske uprave za poduzetništvo Andrija Vitezić pojasnio je da Ryanair održava letove iz zračnih luka Zadar, Pula i Osijek, te da su u najavi zagrebačke zračne luke s tom tvrtkom.

"Iz Ryanair-a predviđaju da će tijekom sezone letenja, od ožujka do listopada 2011. godine, dovesti na Zračnu luku Rijeka oko 28.000 putnika. Od toga se računa da će oko 14.000 putnika biti u odlasku, a to su putnici koji Zračnoj luci Rijeka plaćaju zrakoplovne pristojbe koje čine direktan prihod Zračne luke Rijeka. Zračna luka Rijeka s navedenim poslom zasigurno neće ostvarivati dobit, ali će destinacija Kvarner – Rijeka biti promovirana putem web-stranice Ryanair-a za koju se procjenjuje da je dnevno posjećuje oko 6 milijuna ljudi iz cijelog svijeta", kazao je Vitezić.

Zamislite samo koliko love RyanAir ubire od ovakvih slučajeva iz cijelog svijeta.

Pročitajte još:

- Evo što Croatia Airlines mora učiniti kako bi opstala na tržištu!

- Stigla nova konkurencija Croatia Airlinesu – EasyJet počeo letjeti iz Zagreba do Pariza za 31,99 eura!

- I Austrija uvodi porez na zračni putni promet – slijedi li kolaps low-cost avioprijevoznika?

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram