Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2011

Swoboda: Zaboravite na ulazak u EU prije 2014. godine! Josipović: Moramo stisnuti gas do daske!

Izvjestitelj za Hrvatsku Hannes Swoboda izjavio je u Europskom parlamentu da bi Hrvatska u punopravno članstvo, bude li završila pregovore u lipnju, mogla najranije 2013. ili najkasnije početkom 2014. godine...

Objasnio je to činjenicom da ratifikacija Pristupnog ugovora može početi u zemljama članicama tek početkom iduće godine, zato svoju prijašnju prognozu pomiče za godinu dana.

HRT:

Ta je poruka neugodno iznenadila i predsjednika Ivu Josipovića. No, on je ipak optimističan. Rekao je kako smatra da je realno moguć cilj hrvatske vlade da do kraja lipnja završi pregovore s EU-om kako bi Hrvatska postala članicom Unije 2013.

"Hrvatska je dobila ne samo snažnu potporu Njemačke, u kojoj sam nedavno bio, nego i drugih zemalja za taj plan, naravno uz ogradu da ispunimo uvjete. Mislim da smo vrlo blizu toga i da možemo s optimizmom gledati na to", rekao je Josipović.

A Jadranka Kosor kao da je čula nešto sasvim drugo...

"Sat ubrzano otkucava, ali mislim da su jučerašnje izjave i najave dobre i idu k ostvarenju zajedničkog cilja da Hrvatska postane 28. članica EU", rekla je Kosor. Dodala je da je zadovoljna izvješćem o napretku kao i Swobodinom izjavom te rekla kako ima informacije da će Swoboda danas tim izjavama još nešto dodati.

Pročitajte još:

- Građanima dosta HDZ-a: Lijeva koalicija uživa rekordnu potporu 44,3 posto birača!

- Jadranka Kosor konačno priznala: Nismo smjeli zatvarati oči pred krizom! I što nam to sada vrijedi… (VIDEO)

- Pojavila se Jadranka i popljuvala Milanovića i domaće internet portale: Samo mi bezobrazno podmećete!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram