Zatvori
Poslovni Puls
26/01/2011

Ako vidite Bukovčeve slike kako bezglavo trče po gradu, molimo Vas, javite se u najbližu policijsku postaju!

Naime, policija traži pet umjetničkih slika Vlahe Bukovca koje su "nestale" iz Sanaderove vile. Valjda su same istrčale van i sada bježe po Zagrebu...

Riječ je o djelima “Šuma u Fontainebleauu” (1883.), “Portret gospođe Mounier” (1883.), “Mala markiza” (1916.), “Opravljanje mreže” (1920.) i “Zavist ubija pravednost III.” (1921.) ukupna vrijednost kojih je procijenjena na više od 200.000 eura.

Večernji list:

Te umjetnine nisu pronađene u pretrazi doma nekadašnjeg predsjednika Vlade i HDZ-a u Zagrebu i Splitu, odakle su policija i USKOK nekoliko puta odnosili kolekciju umjetnina procijenjenu na 851.000 eura. Budući da se spomenutim djelima izgubio svaki trag, MUP je danas za njima, prema nalogu USKOK-a, raspisao domaću, ali i međunarodnu objavu.

Poslije Sanaderova napuštanja zemlje 9. prosinca pretražene su njegove nekretnine te su popisane i fotografirane umjetnine za koje je bivši premijer naveo u svojoj imovinskoj kartici da vrijede samo 1,5 milijuna kuna.

Pa, eto ako vidite Bukovčeve slike kako bezglavo trče po gradu, molimo Vas, javite se u najbližu policijsku postaju...

Pročitajte još:

- Sanader po uzoru na Batmana izgradio tajno skrovište ispod svoje vile

- Kod don Vinka Sanadera pronađena 3 milijuna kuna. Pa što, možda je čovjek uštedio ili dobio na lotu…

- Nek digne ruku tko Sanaderu NIJE kupio BMW vrijedan 4 milijuna kuna!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram