Zatvori
Jasmin Hadzic
26/01/2011

Uz pomoć iPada Apple je postao treći najveći svjetski proizvođač računala!

Prema najnovijim podacima istraživačke tvrtke Canalys, Apple je postao treći najveći svjetski proizvođač računala. Treba napomenuti kako je Canalys u ovo istraživanje uključio i iPadove kao "osobna računala"...

Podaci se odnose na posljednji, četvrti kvartal u kojem je Apple isporučio 11,5 milijuna osobnih računala, uključujući i popularno tablet računalo - iPad.

Na prvom mjestu je HP s 18,7 milijuna, a na drugom Acer s 13,6 milijuna isporučenih računala.

Globalno tržište osobnih računala ostvarilo je godišnji rast od 19 posto, a Appleov tržišni udjel je ostvario rast od impresivnih 240 posto, naravno sve zahvaljujući iPadu.

Veliki igrači poput HP-a i Acera trebali bi se zabrinuti. Ukoliko ubrzo ne izbace pravog konkurenta iPadu, Apple bi ih sve mogao progutati, jer po svim dostupnim podacima i istraživanjima prodaja tableta će eksplodirati u idućih nekoliko godina.

Naš savjet - okrenite se Androidu i konačno izbacite nešto vrijedno naše pažnje! A dok oni još uvijek razmišljaju o tome što učiniti, Apple će nas uskoro počastiti s iPadom 2!

Pročitajte još:

- Novi trijumf Applea – dobit u posljednjem kvartalu čak 78% veća nego prije godinu dana

- ŠUŠKA SE: iPad 2 će imati dvije video kamere! (foto)

- Tvornica novca – Apple mjesečno zaradi milijardu dolara samo od prodaje MacBookova!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram