Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2011

Telekom Austria preko Vipneta preuzima Metronet za 550 milijuna kuna?

Telekom Austria putem svog Vipneta preuzima domaćeg fiksnog operatera Metronet, piše bečki Wirtschaftsblatt...

Iz dotičnog bečkog poslovnog lista navode kako će preuzimanje uskoro biti finalizirano za cijenu od oko 100 milijuna američkih dolara.

Škegrov Quaestus fond rizičnog kapitala u Metronet je od 2005. godine uložio oko 100 milijuna eura, što znači da će na ovom preuzimanju izgubiti dio uloženog novca. Naravno, ukoliko je točna brojka o ulaganju kojom se do sada baratalo.

Nedavno smo pisali kako Telekom Austria ne želi stati na Metronetu, već da preko Vipneta žele kupiti i B.net. O tome bečki Wirtschaftsblatt ovaj put ne piše.

Telekom Austrija Vipnetu je navodno odobrio budžet od 150 do 200 milijuna eura za konsolidaciju hrvatskog telekomunikacijskog tržišta. Metronet je prvi pao, slijedi li B.net, Optima Telekom ili H1?

Evo što smo mi naveli kao glavne razloge preuzimanja Metroneta kada je prvi put ova glasina isplivala na površinu još prije dva mjeseca:

Zašto baš Metronet?

Vjerojatno zbog ove dvije stvari:

- Fiksna telefonija: Možda se vodi mrtva utrka na mobilnom tržištu, no prostora za napredak ima u fiksnim telekomunikacijama gdje Vipnet do sada nije bio prisutan.

- IP televizija: HT ima svoj Maxtv koji se pokazao kao pravi tv hit ove sezone. Vipnet bi s Metronetom dobio oružje i za ovu bitku.

Pročitajte još:

- Vipnet u prvih devet mjeseci ostvario dobit od 58 milijuna eura – HT je u istom razdoblju imao dobit od 390 milijuna eura

- Imperij uzvraća udarac: HT osniva novu Bonbon 097 mrežu!

- Riješili smo misteriju koja se zove Smiley.hr!

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram