Zatvori
Poslovni Puls
25/01/2011

Matija Babić odbija poslušnost: Tužite nas, pa da pokušamo dokazati kako Hrvatska nije prva svjetska katolička džamahirija!

Još malo besplatnog publiciteta za Index...

Digla se strašna buka nakon što je Indexov kolumnist Hrvoje Marjanović objavio tekst o "šamaranju majmuna". Marjanović je u spornoj kolumni pisao o masturbaciji i Glasu Koncila, što je očito bilo previše za Vijeće za elektroničke medijie koje je danas Indexu naložilo da ukloni spornu kolumnu.

"Šokantan 'nalog' Indexu u kojem se naređuje 'skidanje komentara s portala' ovom prilikom uopće nećemo komentirati, jer takva opasna budalaština naš komentar ne zavređuje. Vijeću samo poručujemo da nam komentar ne pada na pamet ukloniti, i da to nećemo učiniti ni da nam dođu skupa s Karamarkom, Bozanićem i Kaćunkom. Ako s tim imate problem, tužite nas. Radujemo se prilici da pred sudom pokušamo dokazati da Hrvatska još uvijek nije postala prva svjetska katolička džamahirija. Ne uspijemo li u tome, uvijek poreze možemo početi plaćati u nekoj naprednijoj zemlji, Kirgistanu recimo", piše većinski vlasnik Indexa, Matija Babić.

No, o čemu je točno riječ...

Donosimo dio Marjanovićeve kolumne:

Masturbacija je uvijek tema dana, a pitanje "činim li grijeh ako šamaram majmuna" opterećuje mladi um još od vremena kada su majmuni sišli s grana, uspravili se i izmislili Boga da bi divljake doveli u red. Stotine tisuća besposlenih svećenika i zbunjenih drkadžija koji osjećaju krivnju kada ruku spuste ispod "ekvatora", svih su nam ovih godina pružili toliko zabave da to ne bi mogli strpati ni u milijun Facebook statusa.

Mnogi su bili ljutiti kada su pročitali da je stručnjak iz Glasa Koncila odgovorio "sapunanje mačora je grijeh", ali stavite se na trenutak u njihove sandale. Bilo bi apsolutno neodgovorno takvom čovjeku reći: "Bog na dnevnom redu ima masovna ubojstva, poplave, ratove, genocid i Justina Biebera. Prestani biti egocentričan jer tvoj napaćeni kurac ipak nije toliko bitan da bi se našao na Njegovoj listi prioriteta". Iako zvuči logično, takav je odgovor jednostavno nedopustiv. I to ne samo iz očitih razloga.

Naime, osobi koja se od masturbacije suzdržavala možda osamnaest, možda dvadeset i pet, a možda čak i četrdesetak godina ne možete samo tako odriješiti ruke jer manijak bi se mogao odmetnuti, totalno podivljati i nauditi sebi, a možda čak i drugima. Takav neiživljeni pojedinac, osokoljen i odjednom Bogu mio, u ponedjeljak bi mogao zgrabiti spolovilo, otkriti da je riječ o igri koja čovjeka zarazi kao "Angry Birds" i ne puštati ga iz ruku do kraja tjedna. U nedjelju bi ga vjerojatno pronašli na psihijatriji, zavezanog za krevet, sa zauvijek upropaštenim genitalijama umotanim u zavoje. Odgovor "postizanje spolnog užitka izvan normalnog ljubavnog odnosa nije u redu", sasvim je dobar i razuman odgovor. Pogotovo za one koji takva i slična pitanja šalju na adresu Glasa Koncila.

Ostatak pročitajte na stranicama Indexa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram